Mijn nieuwe concept! Hoe, wat en waarom!

Lieve lezers,

Op dit moment ben ik nog een blog groentje , ik had er simpelweg nooit de tijd voor en totaal geen idee waarover ik een blog moest schrijven.

Maar nu wel!

Ik krijg vaak de vraag wat ik nu eigenlijk ga doen nu ik mijn bedrijf verkocht heb, wanneer ik dit uitleg krijg ik de tweede vraag: hoe kom je op dit concept?

Dit ga ik jullie in dit blog toelichten.


Voor de mensen die mij niet kennen zal ik mij eerst even kort voorstellen :

Ik ben Lindsy Gabriel, 36 jaar geboren in het Limburgse, gelukkig samenwonend met mijn lieve vriend Zef en in blijde verwachting van een klein prinsesje!

Een echte onderneemster die na 11 jaar haar bedrijf heeft verkocht , dit schrijf ik heel makkelijk maar dat is het niet, want waarom zou je een goedlopende zaak verkopen?

Die vraag die heb ik mij vaak gesteld, maar toch had ik aantal goede redenen :


Geld? Tuurlijk, met een beetje geluk hou je er een centje aan over, al is dit niet vanzelfsprekend bij bedrijfsovernames……is geld het waard om je bedrijf waarin zoveel tijd, liefde en energie hebt gestoken te verkopen? NEE!

Ik kreeg de vraag steeds vaker van con-cullega’s of ik interesse had om samen te werken of het bedrijf te willen verkopen……dit zet je aan het denken, maar was voor mij niet de reden. Mijn bedrijf groeide en groeide, dat is geweldig maar het is hard werken en kost je veel tijd. Dit vond ik nooit erg, ik deed het graag, maar wanneer je een relatie hebt is het ook belangrijk om hier tijd en liefde in te investeren, uiteindelijk ga je anders denken, je wordt ouder, je biologische klok tikt, wilt toch nog graag een kindje, is het dit? Maar hoe ga je dit doen, met zo een druk bedrijf? Meer personeel? Geen optie voor mij, want ik ben slecht in loslaten en zoals ze zeggen…. “De vent maakt de tent “ in mijn geval een vrouw. Vooral in mijn winkel was dit belangrijk, klanten wilden graag advies van mij, ze waren afhankelijk van mijn advies en hulpmiddel dat ik ze verkocht.

Dan toch maar de zaak verkopen? En aan wie? Het moest iemand zijn met dezelfde visie en passie.


Ik heb bijna 2 jaar gedaan om toch tot dit besluit te komen…..maar in de tussen tijd vraag je je af: Maar wat ga ik dan doen? Waar liggen mijn ambities, wat vind ik echt leuk? Waar ben ik goed in? Waar kun je op vandaag nog geld mee verdienen?


Mijn management leraar heeft mij tijdens mijn opleiding aan de IVA de quote : “geen continuiteit zonder creativiteit” geleerd! Voor mij de meest waardevolle quote ooit geleerd! Dus ik wilde iets anders dan anderen, iets nieuws!

Ik ging eens goed nadenken welke koers ik wilde varen, wat ik belangrijk vond, over mijn passies!Zo kwam ik op het idee Beauty and Business!


Kijkende naar de definitie van Beauty-coach ; iemand die mensen coacht en helpt om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van uiterlijk en algemeen voorkomen.


Dit is wat ik wil doen!


Mensen die mij kennen weten dat ik echt van alles op het gebied van beauty fantastisch vind, stiekem geef ik er ook heel wat geld aan uit en wil ik alles proberen wat nieuw is.

( sssstttt en over mijn kledingkast durf ik niet te beginnen) Ik heb diverse vriendinnen die een schoonheidssalon of kledingwinkel hebben, heerlijk om daar een handje te helpen, je ziet mensen opbloeien na een behandeling of na het vinden van de juiste outfit!


Kijkende naar de definitie van Business – coach : het coachen van personen en bedrijven om hun zakelijke dromen te realiseren, te laten groeien en dit te continueren.


Dit is wat ik wil doen!


Zo kom ik dan ook bij mijn tweede passie : Business! Door de jaren heen werd ik vaak gevraagd voor zakelijk advies op verschillende gebieden, wanneer je al zo lang onderneemster bent in de B2B en retailmarkt , weet je hoe het haasje hupt ;) maar je blijft altijd leren…..zeker als je zo leergierig bent als mij! Het ondernemerschap is vallen en opstaan, creatief zijn en doorzetten. Soms kun je wel een steuntje in de rug of een andere visie gebruiken. Voor kleine zelfstandigen is het moeilijk om een geschikte en betaalbare partij hiervoor te vinden.

Het geeft mij voldoening om andere ondernemers met mijn expertise te ondersteunen, adviseren, inspireren en een onderneming te laten groeien! Hier is veel behoefte aan en hier moet ik dan ook iets mee doen!


Het idee was er , maar hoe ga je dit invullen en vormgeven? Hoe ga je beauty en business combineren?

In de tussentijd ben ik mij verder gaan ontwikkelen door extra opleidingen en cursussen op gebied van businesscoach, kleur, stijl en imagocoach en esthetica.


Ik doe het goed of ik doe het niet! Ik kreeg steeds meer vertrouwen en zin in mijn nieuwe concept….ik ga het doen!


In oktober 2018 ben ik volop bezig met de onderhandelingen en afhandelingen voor de bedrijfsovername , toen ik het mooiste geschenk ooit kreeg, iets waar ik diep van binnen niet op durfde te hopen en de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt! Ik was zwanger!

Lindsy, zie je dit is het moment! Het had niet op een beter moment kunnen gebeuren! Verwacht het onverwachte en soms heb je heel veel geluk!Inmiddels is mijn concept bijna volledig uitgewerkt en durf ik te zeggen dat ik een uniek concept heb gecreëerd waarin mijn twee passies elkaar versterken.


In verband met mijn zwangerschap is het belangrijk dat ik het rustiger aan doe en probeer ik dan ook van mijn zwangerschapsverlof te genieten! ( ook even wennen als je gewend bent altijd zo veel te werken…. even afkicken)


Vanaf 1 oktober ga ik weer er tegenaan met leuke opdrachten, workshops en zal kort daarna een beauty & stijl Studio openen! Hierover binnenkort meer!


Benieuwd? Neem dan al eens een kijkje op mijn website : www.beautyandbusiness.nl


Liefs Lindsy


#businesscoach #beautycoach #stijlcoach #imagocoach #kleurcoach #huidverjonging

#stijlstudio #workshops #beauty #business

337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven